Beröm dig själv | Jacobish

Jacobish

Annons

Beröm dig själv

Någonting som stortsätt alla är lite sämre på är att berömma sig själv. 

När du har gjort något som är jätte bra, t.ex hjälpt någon annan eller fått topp betyg på ett prov, då blir man riktigt glad o tänker “f*n vad jag är bra”. Egentligen berömmer man sig inte för än man gör något riktigt bra. Allt annat tar man bara för givet. T.ex när man handlar mat eller städar. Egentligen räcker bara en klapp på axeln och säga till sig själv att det var bra gjort. Bara en sån liten sak som klapp på axeln gör så himla mycket. Varför vänta på att andra ska ge en beröm när du kan göra det själv? Bor man då med sin familj så uppmärksammas sällan det hushålls sysslor man gör varje dag. Ingen ser det, man känner sig inte uppskattad. Men när man inte har gjort något så uppmärksammas det direkt. Varför ska det vara så?

Varför

Efter varje liten bra sak ska man beröma sig för. Även om det bara är att tvätta en makin tvätt eller gå en runda med hunden. Det är något bra! Tro mig, man mår mycket bättre efter ett tag. Man blir mycket gladare, jag blir det i alla fall. Förut så gjorde jag inte alls så, men när jag träffa min nuvarande kille så blev det annorlunda. 

Han börja berömma mig om allt, bara om jag rymde upp lite från golvet eller besökte min morfar och hjälpte honom att städa. jag tänkte aldrig att det var något bra gjort. Jag blev ju klart glad över att jag fick beröm, vem blir inte de? Sen börja jag tänka, “jo men det var ju bra att jag gjorde så.” Efter ett tag säger han till mig att jag ska berömma mig själv också, att jag borde ge mig en klapp på axeln. Så jag börja göra som han sa, och jag märkte att jag blev mycket gladare 🙂 Så det är något som jag verkligen kan rekommendera.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats