Tanken styr i stortsätt allt | Jacobish

Jacobish

Annons

Tanken styr i stortsätt allt

Som många ändra så har jag tandlärkarskräck, det är en jätte jobbigt känsla som gör att folk helst undviker tandläkaren. Tänderna är så otroligt viktiga så det är vore dumt att strunta i att gå till tandläkaren/tandhygenist. Min gammel farbror var tvungen ta ut alla sina tänder i 30 års ålder för att de var så dåliga. Ingen vill behöva göra de när man är runt 30 år. 

Härom dagen var jag hos tandläkaren och lagade hål. Vanligvis måste jag ta 4 bedövningssprutor och jag känner ändå att det gör ont. Utan bedövning är jag inte redo att prova. Men denna gången tog vi bara en spruta, och jag tänkte bara på hur hela och fina tänder jag kommer att få. Påvägen dit börja jag känna nervösiteten stiga, men jag börja tänka att allt skulle gå bra. Tog djupa andetag och höll mig lugn. 

När det var dags så berätta jag för tandläkaren att jag kände obehag av att laga. Som tur va så hade jag en väldigt snäll tandläkare som tog hänsyn till det. När hon satte igång att borra o kände jag hur hela jag spände mig och det blev väldigt jobbigt. Då kom jag på mig själv, så jag börja slappna av och tänka på mina hela fina tänder jag skulle ha efteråt. Allt blev mycket bättre. Så fort jag kände att jag börja spänna mig så gjorde jag samma sak. 

Det hjälpte jätte mycket för mig att göra så, dessutom så gjorde de inte ens ont 🙂 Jag kände ingenting. Där bevisade jag (ännu en gång) för mig själv att tanken styr sortsätt allt. 

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats